Comitès – val

COMITè HONORÍFIC

El Comité d’Honor de les #JVDOC24 reuneix destacades personalitats de la societat i la política que brinden el seu inavaluable suport a aquest esdeveniment. Amb el seu suport s’enforteix el compromís amb l’excel·lència acadèmica i la innovació en la documentació.

Carlos Mazón Guixot

President de la Generalitat Valenciana

+ informació

Vicente Barrera Simó

Vicepresident de la Generalitat Valenciana

+ informació

Sergio Arlandis López

Director General de Cultura

+ informació

Ruth María Merino Peña

Consellera d’hisenda, economia i administració pública

+ informació

Maria Vicenta Mestre Escrivà

Rectora de la Universitat de València

+ informació

José Esteban Capilla Romá

Rector de la Universitat Politècnica 
de València

+ informació

Yolanda Puchades Asensi

Presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana

+ informació

VII Jornada Valenciana de Documentació

29.Ø2-01.Ø3-2Ø24

COBDCV

COMITè CIENTÍFIC

El Comité Científic de les #JVDOC24, és el responsable de la planificació de la jornada, el seu contingut i la selecció de participants. La seua labor garanteix qualitat i rellevància de la jornada a més de promoure un intercanvi acadèmic enriquidor.

Yolanda Puchades Asensi

Presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

És llicenciada en Documentació per la UPV i Màster interuniversitari UV-UPV en Gestió Cultural en l’especialitat d’Indústries Creatives i Culturals.

Des de 2011 treballa en Las Naves, el centre d’innovació social i urbana de l’Ajuntament de València. En els seus començaments posant en marxa una biblioteca especialitzada en Disseny i des de 2017 formant part de l’equip de tècnics I+D+i com a documentalista i gestora de contingut, donant suport documental a l’organització a escala interna i externa i com a responsable de la intranet i la posada en marxa i implementació del CRM.

La seua incursió en la professió va ser en el Centre de Documentació de Teatres de la Generalitat. I, encara que la seua vocació sempre ha estat més lligada a la branca de la documentació, quasi tota la seua trajectòria professional ha estat vinculada a les biblioteques: com a tècnica a la biblioteca de la Universitat Europea de València (UEV), com a auxiliar en la biblioplatja de Benicàssim i amb col·laboracions a la biblioteca especialitzada del Museu de Belles arts de València Pius V i a la biblioteca escolar de l’IES Enric Soler i Godes de Benifaió.

Francisco Ricau González

És llicenciat en Documentació per la Universitat Politècnica de València (ETSINF – Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica) i màster en Indústria 4.0 per PEAKS Business School. La seua experiència professional comença en la consultora internacional Deloitte en l’àrea de gestió del coneixement.

Des de 2008 està vinculat a ITI – Institut Tecnològic d’Informàtica, en el qual actualment ocupa el lloc de director de l’Àrea d’Informació Estratègica i Innovació Empresarial. Especialització professional vinculada a la transferència tecnològica, la intel·ligència competitiva, la consultoria en digitalització, la cerca de finançament i en la gestió i promoció de projectes d’I+D+I relacionats amb les TIC en l’àmbit regional i nacional en múltiples sectors d’aplicació (indústria, serveis, start-ups, etc.). Des de 2015 és professor associat de la Universitat de València.

Ha mantingut col·laboracions docents en diferents graus i màster de la UPV, Universitat d’Alacant i Florida Universitària en matèria de gestió de la innovació.

Merche Rojas Granero

És funcionària de Carrera en el cos Tècnic d’Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana. És Llicenciada en Filologia Hispànica, Diplomada en Biblioteconomia i Documentació i Màster en Patrimoni Cultural per la Universitat de València. En 2020 va obtenir el Grau en Informació i Documentació per la Universitat Carles III de Madrid.

Va començar la seua labor professional en el sector com a bibliotecària a la Biblioteca Valenciana – Nicolau Primitiu. Allí va ocupar diferents llocs en procés tècnic i en atenció a l’usuari durant quinze anys fins que va passar al sector dels arxius com a Arxivera de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Actualment, és Cap de Secció de l’Arxiu Intermedi de la Generalitat.

Alicia Sellés Carot

És bibliotecària i desenvolupa la seva carrera professional en el sector privat com a consultora en estratègia i implantació de serveis d’informació i documentació. Compatibilitza aquestes tasques amb la docència en cursos especialitzats, graus i màsters relacionats amb la gestió de la informació.

Coordina el Grup de Treball “biblioteques i Agenda 2030” del Consell de Cooperació bibliotecària (Ministeri de Cultura i Esport) i és vocal del Consell de Desenvolupament Sostenible d’Espanya.

És vocal en el Real Patronat de la Biblioteca Nacional d’Espanya.

En l’àmbit de l’associacionisme professional. Ha estat presidenta del COBDCV i de FESABID. Actualment és membre del comitè executiu de EBLIDA ( European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) i vocal en la División Europea de IFLA.

Francesc Xavier
González Cuadra

És Doctor en Informació i Comunicació (UB), Màster en Literatura anglesa i germànica (UB), Llicenciat en Història UB), Postgrau en Prescripció Lectora (UB) i Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB). Des de 1992 ha desenvolupat la professió bibliotecària en biblioteques públiques, especialitzades, universitàries, patrimonials i a la Biblioteca Nacional de Catalunya.

En l’actualitat combina la direcció de la Central de Préstec i Serveis Especials (CePSE) del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb la docència universitària (UAB i UNED).

VII Jornada Valenciana de Documentació

29.Ø2-01.Ø3-2Ø24

COBDCV

COMITè ORGANItZADOR

El Comité Organitzador, és l’encarregat de la producció i gestió integral, treballa àrduament per a assegurar que les #JVDOC24 siguen un esdeveniment inoblidable en tots els aspectes, des de la logística fins a l’experiència dels participants, garantint un ambient propici per a l’aprenentatge i la connexió professional.

Borja Fuster Fuster

És Graduat en Informació i Documentació (Universidad de León),  llicenciat en Geografia i Història (UNED), Especialista Universitari en Arxivística (UNED) i Tècnic Superior en Documentació Sanitària.

La seua trajectòria professional ha estat lligada a l’àmbit bibliotecari i arxivístic. Ha treballat en l’Agència de Lectura d’Aielo de Rugat i en l’Arxiu Històric de Gandia. Des de 2009 a 2017 va desenvolupar, com a professional autònom, diversos projectes per als arxius dels ajuntaments de Gandia i Oliva, centrats principalment en la digitalització i catalogació de fons hemerogràfics, fotogràfics i audiovisuals. Actualment, és bibliotecari arxiver i director del Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez de l’Ajuntament de Potries.

Dolores López Asensi

És Llicenciada en Geografia i Història (especialitat Història Contemporània) per la Universitat de València, Màster de biblioteques per la Generalitat Valenciana i Màster en gestió cultural pel SARC de la Diputació de València.

És la tècnica de gestió, responsable de la Xarxa de Biblioteques de Llíria.
Creu que la Biblioteca Pública és una institució democràtica, anivelladora i inclusiva, que té com a missió principal facilitar l’accés significatiu a la informació per a crear eines que ajuden a la presa de decisions responsables i independents que milloren la vida de les persones.

Sempre ha estat vinculada a l’associacionisme bibliotecari, inicialment des de l’Associació de Bibliotecaris Valencians, perquè pensa que només la força de la unió del treball i la il·lusió dels bibliotecaris farà que es puga aconseguir la política bibliotecària que es mereix la Comunitat Valenciana.

Pilar Bueno Lafarga

És llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de València. Formació específica de biblioteconomia a l’IMED i a través de programes de formació contínua, relacionats amb la gestió i dinamització dels serveis bibliotecaris i els projectes de promoció lectora. Formació paral·lela en animació sociocultural (IVAJ).

Bibliotecària de Meliana, des de 1994 treballa a l’Ajuntament d’aquest municipi de l’Horta Nord, la seua trajectòria professional sempre ha estat vinculada a l’àmbit del servei públic municipal. Com a tècnica responsable percep la biblioteca pública com a recurs essencial en el mapa dels serveis bàsics que l’entitat local ofereix a la ciutadania de Meliana. Aquesta utilitat social de la biblioteca se sustenta en un model de biblioteca comunitari que cerca: la inclusió, la connexió amb els agents socials (associacions, empreses, centres educatius, sanitaris…), la col·laboració amb els diferents departaments municipals i la creació d’aliances.

Mar Buigues García

Treballa des dels seus inicis en el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, és diplomada en Biblioteconomia i Documentació i ha cursat el Màster Calsi, especialitzat en e-consulting en la societat de la informació i en serveis i continguts web.

És membre del Comitè editorial de la revista Mètodes d’informació i del Comitè de redacció i maquetació de la revista Símile.

Ha escrit articles com “Impact of Web 2.0 on national libraries” o “El fons documental audiovisual de Radiotelevisió Valenciana: Evolució, transformació i Bé d’Interès Cultural. Patrimoni Audiovisual de la Comunitat Valenciana”.

Trini Chisvert Valero

Treballa en el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana des de fa uns mesos portant la part administrativa principalment.

És llicenciada en Dret per la Universitat de València i ha realitzat el Màster en Dret: Assessoria Fiscal, Mercantil, Laboral per la mateixa Universitat. Compta a més amb formació específica i experiència laboral en el camp de la comptabilitat i fiscalitat d’empreses.

És membre del Comitè de redacció i maquetació de la revista Símile.

To top